O nás

Beseda

O nás

Jsme nové vinné bistro se zajímavým konceptem v centru Plzně. Nacházíme se v krásných prostorách secesní budovy Měšťanské Besedy. Tento unikátní prostor společně s profesionálním týmem nadšených lidí Vám připraví nezapomenutelný zážitek ať přijdete na romantickou nebo pracovní večeři. Také u nás můžete pořádat rodinnou oslavu nebo firemní akci. Rádi Vám připravíme speciální menu nebo raut s možností rezervace salónku. Sofistikovaný vinný lístek a skvělé barové menu s velkým důrazem na kvalitu surovin a jejich následné zpracování.

Ing. Marek Dušek

Pracovní zkušenosti získával například v Restaurantu Le terroir (šéfkuchař Jan Punčochář) jako Sommelier, dále pak jako Head Sommelier Restaurantu Grand Cru (šéfkuchař Jan Punčochář), Head Sommelier v Hotel du Vin, Birmingham (UK), Sommelier ve Zdenek’s Oyster Bar. Absolvoval kurzy WSET (Wine and Spirit Educational Trust) level I Basic, II Intermediate a III Advanced (Prague Wine Academy), level IV (Weinakademia Ostereich, Rust, Rakousko). CMS (Court of Master Sommeliers) level I Introductory a level II “Certified Sommelier (Northcote, Langho, UK). Dále kurzy TCM (The Chai Method) level I a II. Kurzy zaměřené na autentifikaci vín (odhalování falešných lahví vína). Kurz vedený nejuznávanější expertkou na autentifikaci vín Maureen Downey z Kalifornie. Kurzy probíhaly v privátním klubu 67 Pall Mall v Londýně. Získal “Certifikát Sommeliera” od Asociace Sommelierů České republiky (Lektor Ivo Dvořák).

Marek Dušek
Jan Česák

Jan Česák

Jan Česák má více jak desetiletou praxí v gastronomii. Absolvoval stáž v Grand Cru, pracoval na Pražském hradě, navštívil několik desítek vinařství po celé Evropě, kde se školil v technologii a výrobě vína. Absolvoval mnoho sommelierských kurzů a taktéž je dlouhodobý člen Asociace Sommeliérů ČR. Aktivně spolupracuje s největšími importéry vín do České republiky a spoustou vinařů jak lokálních, tak zahraničních. Posledních několik let působil jako Head Sommelier v restauraci a wine baru Rango.